Waarom kandidaat raadslid

Graag stel ik mij kandidaat voor het raadlidmaatschap voor D66 Haarlemmermeer. De afgelopen jaren heb ik als fractiemedewerker met de huidige fractie meegelopen. Ik acht de tijd nu rijp om mijzelf kandidaat te stellen.

Politiek heeft altijd mijn interesse gehad. Ik ben afgestudeerd bestuurskundige en heb stage gelopen in het Europees Parlement. In het dagelijjks leven ben ik directeur van kabelraden.nl , het landelijk steunpunt voor programmaraden.  Ik heb daarin  regelmatig met kamerleden contact.

De afgelopen jaren ben ik op vele fronten actief geweest binnen D66. Eerst als kandidaat voor de gemeenteraad van Haarlem, kandidaat voor provinciale staten, en de laatste jaren als  fractiemedewerker op het gebied van communicatie voor D66 in Haarlemmermeer. Ook heb ik de campagnes geleid voor provinciale staten en de Tweede Kamer in Haarlemmermeer en lid geweest van het campagne team in Haarlem voor de gemeenteraadsverkiezingen 2010 wat leidde dat D66 daar de grootste partij werd. Ook landelijk ben ik actief geweest binnen D66 eerst binnen de thema-afdeling integratie en sinds een half jaar als bestuurslid in de thema-afdeling media.

Met veel energie en passie wil ik zitting nemen in de nieuwe fractie. De nieuwe D66 fractie zal meer zichtbaar moeten zijn. Het uitleggen wat er in de raad gebeurt zal beter moeten, daarvoor zal ik oa mijn weblog pablomeegdes.nl gebruiken. Inwoners in Haarlemmermeer zullen meer bij de besluitvorming betrokken moeten worden. Hierbij kan het gebruik van (sociale) media  een belangrijke rol spelen.

Samenwerken is de sleutel voor succes. Zowel tijdens de campagne als de jaren daarna. Samenwerking in de fractie, met andere partijen en het college en vooral ook met de burgers van Haarlemmermeer. Initiatieven vanuit de bevolking moeten ondersteund worden.

De nieuwe fractie zal zelfstandiger, initiafrijker en kritischer moeten zijn. Ook zal de fractie zich dualistischer moeten opstellen naar het college. Goede controle is belangrijk.
Het is belangrijk om duidelijke keuzes te maken en het stellen van prioriteiten in een tijd van economische tegenwind. Er zullen lastige keuzes gemaakt moeten worden, waardoor een solide financieel beleid nodig is. Hierbij moeten we altijd in de gaten blijven houden dat we mensen die het écht niet zelf kunnen, blijven ondersteunen.

Ik ben iemand die zeer betrokken is en gedreven. Ik durf kritisch te zijn wanneer het moet, maar ben altijd zeer loyaal naar de eigen partij. Met humor en een positieve en ontspannen manier van werken probeer ik zaken op te lossen.

Ik zou het een eer vinden om onze partij in de raad te mogen vertegenwoordigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: