Aantal hennepkwekerijen baart zorgen

Maar eens schriftelijke vragen gesteld. over het aantal illegale hennepkwekerijen in Haarlemmermeer.
Bijna wekelijks staan in de lokale media berichten over gevonden hennepkwekerijen en branden die ontstaan door illegale hennepkwekerijen. Ik wil graag weten over hoeveel kwekerijen het gaat in de gemeente en hoeveel politie en justitie capaciteit dat heeft gekost. Deze capaciteit kan immers ook aan andere zaken worden besteed.
Doordat de hennepteelt buiten het gedoogbeleid valt, ontbreekt ieder toezicht op het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct. Dit leidt tot risico’s voor de gebruikers.
Tijd door regulering de gevaren voor de gezondheid van gebruikers, de schade aan woningen en de overlast voor de algemene veiligheid voor personen en goederen rondom illegale hennepkwekerijen te bestrijden.

Schriftelijke vragen

Op 29 december opende het Haarlems Dagblad met het artikel Woud van Wiet in Hoofddorp. Er was een enorme hennepkwekerij gevonden met 2500 stekken. Bijna wekelijks lezen wij in de lokale media over gevonden hennepkwekerijen en branden die ontstaan door illegale hennepkwekerijen. De fractie van D66 heeft met betrekking tot regulering van de hennep- en hasjiesjteelt de volgende vragen:

 

 1. Hoeveel illegale hennepkwekerijen zijn er de afgelopen vijf jaar ontdekt in de gemeente? Hoeveel illegale hennepkwekerijen in de afgelopen vijf jaar deden zich voor in woningen? Hoeveel hiervan waren sociale huurwoningen?

 

 1. Hoeveel klachten ontvangt de gemeente jaarlijks als gevolg van illegale hennepkwekerijen?

 

 1. Hoeveel branden zijn er in de gemeente de afgelopen vijf jaren ontstaan als gevolg van illegale hennepkwekerijen?

 

 1. Hoeveel schade ontstaat jaarlijks voor de gemeente als gevolg van hennepteelt gerelateerde woningbranden?

 

 1. Hoeveel politie- en justitiecapaciteit wordt jaarlijks besteed aan het opsporen en ontmantelen van illegale hennepkwekerijen? Wat zijn hiervan de totale kosten?

 

 1. Is het college bekend met de huidige situatie waarin elektriciteit ten behoeve van de teelt van hennep veelal illegaal wordt getapt? Zo ja, op welke manier worden deze praktijken momenteel door het college aangepakt?

 

 1. Welke maatregelen heeft het college de afgelopen 5 jaar genomen om drugscriminaliteit aan te pakken?

 

 1. Welke concrete resultaten zijn geboekt in de strijd tegen georganiseerde drugscriminaliteit?

 

 1. Hoeveel gebruikers kopen hennep en hasjiesj bij drugsdealers in plaats van in coffeeshops? Hoeveel van deze gebruikers zijn jongeren?

 

 1. Welk toezicht voert de gemeente uit op de producten die worden verkochten in coffeeshops?

 

 1. Deelt het college de mening dat doordat de hennepteelt buiten het gedoogbeleid valt, ieder toezicht op het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct niet gegarandeerd kan worden?

 

 1. Deelt het college de wens om de gevaren voor de volksgezondheid van gebruikers, de schade aan woningen en de overlast voor de algemene veiligheid voor personen en goederen rondom illegale hennepkwekerijen door middel van regulering te bestrijden?

 

 1. Is het college bekend met het in de Tweede Kamer ingediende initiatiefwetsvoorstel “Gesloten Coffeeshopketen” van D66, teneinde de teelt van hennep- en hasjiesj te reguleren? Wat is de mening van het college over dit wetsvoorstel? Is het college bereid steun uit te spreken aan het kabinet voor dit wetsvoorstel?hennep

Geplaatst op januari 8, 2017, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: