Maak huwelijksvoltrekking door bekenden mogelijk

babs-voor-1-dagD66 wil dat het voor Haarlemmermeerders mogelijk wordt om voor één dag trouwambtenaar te zijn. In andere steden is dat al goed gebruik, maar in Haarlemmermeer bestaat de mogelijkheid om je te laten trouwen door vrienden of familieleden nog niet. Daarom heb ik vragen gesteld  aan het college over het mogelijk maken van de ‘BABS voor een dag’.
Trouwen is bij uitstek een dienst die de gemeente normaal gesproken slechts één keer verleent. Het is misschien wel de belangrijkste dag in het leven van vele Haarlemmermeerders. Het is daarom tijd dat de gemeente luistert naar alle mensen die deze dienst het liefst laten verlenen door hun eigen vrienden of familieleden.

BABS voor een dag

Officieel mogen alleen trouwambtenaren een huwelijk voltrekken. D66 wil daarom dat het mogelijk wordt gemaakt voor inwoners van Haarlemmermeer om voor één dag buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand te worden. De ‘BABS’ wordt dan door de rechter voor 24 uur beëdigd om het huwelijk te voltrekken. In Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en andere gemeente kan dit al, dus waarom niet in Haarlemmermeer? D66 wil dat Haarlemmermeerders de vrijheid hebben om zelf te kiezen door wie ze zich laten trouwen.

Geplaatst op augustus 2, 2016, in D66, huwelijk. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: