D66 wil welkomstborden met evenementen en gemeente nog meer laten bruisen.

Tijdens de bespreking van het evenementenbeleid van de gemeente heeft D66 het voorstel gedaan om welkomstborden te plaatsen op de invalswegen. Er vinden veel evenementen plaats in de Haarlemmermeer. Veel mensen weten dit echter niet. Wat is er beter dan dit te laten zien als mensen de gemeente inrijden op welkomst evenementborden. In veel andere gemeenten zijn er borden als je de gemeente inrijdt met  een overzicht van de evenementen op cultuur, sport  gebied maar ook zaken als winterland. D66 wil graag dat er ook in Haarlemmermeer welkomstborden komen bij de invalswegen komen waarop de evenementen in onze gemeente zichtbaar zijn. Het college heeft toegezegd in 2016 met een voorstel hiervoor te komen bij de gemeenteraad.

welkomstborden

Daarnaast zou D66 het toejuichen als er in de winter en vooral zomer meer (culturele) activiteiten evenementen in de gemeente plaats vinden.  Haarlemmermeer mag ook in de zomer meer gaan bruisen.  Er moeten ook in de zomer leuke activiteiten voor jongeren en cultuurliefhebbers zijn in de parken en pleinen van onze gemeente. Hierbij denken wij aan evenementen als rollende keukens of kleine optredens in de parken. Het mooiste is als deze initiatieven vanuit de bevolking en ondernemingen zelf komen
Lees hier de hele bijdrage van raadslid Pablo Meegdes aan het debat

Evenementenbeleid 19 november 2015

Wat is er mooier als inwoner van Haarlemmermeer te kunnen vertellen dat je in een gemeente woont waar een van de meest toonaangevende festivals op dance gebied plaats vindt Mysteryland, of dat bezoekers hier volgend jaar naar het EK honkbal kunnen.  Of dat wij straks twee mooie forten hebben van het werelderfgoed van de stelling van Amsterdam. En er in het kunstfort een expositie plaats vindt die alle landelijke pers haalt.  Maar denk ook aan de braderieën en feestweken in de kernen die een samenhorigheidsgevoel creëren en waarin veel van onze inwoners actief zijn.

Evenementen geven je gemeente kleur en een identiteit en zorgen ervoor dat inwoners trots zijn.

Het is belangrijk te erkennen dat evenementen een belangrijke positieve bijdrage leveren aan de gemeente, het sportieve en culturele klimaat en de economie.

Wat D66 betreft zou het evenementenbeleid nog wat ambitieuzer mogen. Kan het college dit niet concreter maken. Wat gaan wij nu realiseren boven de huidige situatie? Over welk nationaal evenement praten wij over 3 jaar met trots?

D66 zou het toejuichen als er in de winter en vooral zomer meer (culturele) activiteiten evenementen in de gemeente plaats vinden.
Haarlemmermeer mag ook in de zomer meer gaan bruisen.  Er moeten ook in de zomer leuke activiteiten voor jongeren en cultuurliefhebbers zijn in de parken en pleinen van onze gemeente.

Hierbij denken wij aan evenementen als rollende keukens of kleine optredens in de parken.
Het mooiste is als deze initiatieven vanuit de bevolking en ondernemingen zelf komen. Een mooi voorbeeld vonden wij Vijfhuizen Culinair die door jongeren vanuit Vijfhuizen zelf is opgezet en gelijk een succes was. Teveel regels mogen dit soort kleine initiatieven niet gelijk de nek omdraaien.

Als deze initiatieven niet vanuit de bevolking komen dan zouden, de cultuurpodia bijv. hier een rol in kunnen spelen. Immers zij hebben de ervaring, contacten en de expertise. In de podia staan tot september geen activiteiten gepland, waardoor het aanbod in de zomer in de gemeente zeer beperkt is. Haarlemmermeer heeft prachtige parken en pleinen, waar leuke en interessante activiteiten georganiseerd kunnen worden. D66 wil dat hier meer gebruik van wordt gemaakt in de zomer. De podia moeten naar buiten. Dit hoeft niet gelijk op het niveau van mysteryland dit mag ook kleinschalig en gratis toegankelijk.

Wij kunne ons verstellen dat wij de creatieve geesten in Haarlemmermeer bij elkaar zetten en een denktank evenementen maken. Die samen met ondernemers evenementen proberen te ontwikkelen voor de gemeente. Graag een reactie?

Amsterdam heeft meer dan 300 festivals op jaarbasis is het niet mogelijk te kijken welke festivals hier ook plaats zouden kunnen vinden. Amsterdam wil de drukte kwijt. Wij hebben de ruimte.

Evenementenlocaties
In hoeverre wordt bij hoofddorp centraal het plan van een evenementenlocatie te creëren betrokken. Of is het de bedoeling om dit raadhuisplein de locatie voor evenementen te maken in Hoofddorp? Zo ja wanneer kunnen wij van de gemeente nu een concreet plan verwachten rond dit belangrijke plein.

In hoeverre kan het van stampplein niet vaker gebruikt worden. Het moet toch mogelijk zijn de markt af een toe verplaatsen naar een andere locatie. Dit gebeurt in andere gemeente ook als er evenementen zijn.

Een aantal vragen

Hoe zit het met aanvragen die bij het recreatieschap binnenkomen?

Wij zijn erg benieuwd naar de evaluatie van  mysteryland. Wanneer kunnen wij die verwachten?

Wij zouden tot slot niet pas in 2019 willen evalueren maar al 2017. 

Welkomstborden
Er gebeurt veel in de Haarlemmermeer. Veel mensen  weten dit echter niet. Wat is er beter dan dit te laten zien. In veel gemeenten zijn er welkomstborden als je de gemeente inrijdt met alle evenementen op cultuur, sport  gebied maar ook zaken als winterland.

D66 wil graag dat er ook in Haarlemmeer welkomstborden bij de invalswegen komen waarop de evenementen in onze gemeente zichtbaar zijn. Is de gemeente bereid hier plannen voor te maken en dit in de loop volgend jaar te presenteren aan de raad.

Geplaatst op november 21, 2015, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: