Interview in het Witte Witte Weekblad het kader van kennismaken met nieuwe gemeenteraad

pablo cvInterview dat verscheen in het Witte Weekblad in het kader van het kennismaken met de nieuwe gemeenteraad van Haarlemmermeer. 

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart is de samenstelling van de raad nogal veranderd. Naast vertrouwde namen zijn er ook nogal wat nieuwe gezichten te zien in de raadszaal. Acht van hen wonen in Haarlemmermeer-Noord maar wie zijn ze eigenlijk? Het Witte Weekblad heeft ze zes vragen voorgelegd om de lezers kennis met ze te laten maken in deze wekelijkse rubriek. Deze week is het woord aan Pablo Meegdes (37), gemeenteraadslid voor D66.

Wie is…
Pablo Meegdes (37) woont sinds vier jaar samen met zijn vrouw met veel plezier in het mooie Vijfhuizen.  In augustus verwachten zij hun eerste kind. Daar kijken zij enorm naar uit.  Pablo woonde ik het grootste deel van zijn leven in Haarlem. Tot afgelopen januari was hij beleidsmedewerker/directeur van het landelijk steunpunt voor programmaraden. In maart werd hij gekozen voor D66 in de gemeenteraad. Dit is zijn eerste periode in de gemeenteraad.

Waarom bent u gemeenteraadslid geworden?

Ik vind het belangrijk dat Haarlemmermeer een prettige gemeente is om in te wonen en hoop daar zo mijn steentje aan bij te dragen. Daarvoor is een goed aanbod van sport, cultuur en voldoende groen noodzakelijk. Bezuinigingen mogen niet ten koste gaan van investeringen in de toekomst.

Is het wat u er van verwachtte?

Ja, het is leuk om in een nieuwe enthousiaste en jonge fractie in de gemeenteraad te opereren en proberen de zaken die D66 belangrijk vindt te realiseren, zoals goed onderwijs en verder te gaan met duurzaamheidsagenda waarin Haarlemmermeermeer voorop loopt in Nederland.

Wat is het onderwerp dat u het meeste boeit als raadslid?

Ik vind het belangrijk dat een goed en divers cultuuraanbod voor iedereen is  en voldoende activiteiten voor jongeren. In deze gemeente wonen heel veel jongeren.  Daarnaast vind ik het belangrijk dat inwoners mogen meepraten en meebeslissen over lokale plannen in hun directe omgeving. Het is belangrijk dat wij groepen zoals twee verdieners, jongeren en minderheden beter betrekken bij besluitvorming in de gemeente. Internet biedt hier veel mogelijkheden voor.

Wat wilt u bereiken deze raadsperiode?

Ik hoop dat wij kunnen zorgen dat de grote decentralisaties in de zorg goed verlopen en dat een aantal mooie projecten van de grond zijn gekomen.  Er zijn een aantal grote projecten, zoals de omlegging van de A9 en woningbouw rond de ringvaart die de komende periode veel van onze aandacht zullen vragen.

In mijn portefeuille zit o.a. verkeer, ik wil Haarlemmermeer in beweging houden door verder te investeren in de bereikbaarheid, zowel met de auto als met het openbaar vervoer en wij willen ook het fietsen verder stimuleren.
Ik hoop dat Haarlemmermeer er over 4 jaar er nog weer beter voor staat en dat mensen hier met plezier wonen.  

Wilt u nog iets anders kwijt?

Mensen die meer over mij willen weten kunnen mij volgen op twitter via @contrapunt  en meer informatie vinden op www.pablomeegdes.nl 

Geplaatst op augustus 5, 2014, in D66. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: