Antwoorden op vragen Kytopia naar Haarlemmermeer

AfbeeldingEen aantal weken geleden stelde ik het college schriftelijke vragen over de mogelijkheden om Kyteman en Kytopia naar Haarlemmermeer te halen naar aanleiding van het bericht dat  hij zijn oefen- en bedrijfsruimte ‘Kytopia’ in Utrecht kwijtraakt. Inmiddels lijkt het erop dat Kyteman in het leegkomende pand van Tivoli gaat trekken. Dit lijkt mij een mooie oplossing, maar mocht dit nu niks worden dan kan hij zich bij de gemeente Haarlemmermeer meldden en kunnen wij kijken of iets mogelijk is in deze gemeente. Zie hier de antwoorden op mijn vragen van het college.

 Is het college bereid te kijken of er mogelijk leegstand van kantoren of andere gebouwen waar Kyteman c.s. zou kunnen intrekken in Haarlemmermeer?

Er ligt geen verzoek en er is geen gemeentelijk beleid om op ad hoc-basis – bijvoorbeeld naar aanleiding van signalen uit de pers – kunstenaars elders in den lande te benaderen over mogelijke vestiging in deze gemeente. Op het moment dat een cultureel ondernemer zelf met een initiatief komt, gaan we daar serieus naar kijken.

Is het college het met D66 eens dat de eventuele komst van Kyteman en zijn muzikale vrienden een toegevoegde waarde is voor het culturele leven in Haarlemmermeer?

Vestiging van een landelijk geprofileerd opererende artiest met zijn bedrijf in onze gemeente kan toegevoegde waarde voor het lokale culturele leven hebben alsook een bijdrage leveren aan de uitstraling van de gemeente. Dit veronderstelt wel dat de betreffende kunstenaar een binding met de lokale gemeenschap heeft of ontwikkelt, en dat de kunstenaar gemotiveerd is om zijn binding uit te dragen. Daarom hechten wij eraan dat artiesten zichzelf aanmelden.

Wil het college onderzoeken of er leegstaande gebouwen zijn die als creatieve broedplaatsen zouden kunnen dienen ?

Het in de vraag bedoelde onderzoek maakt deel uit van het gemeentelijk broedplaatsenbeleid. Het broedplaatsenbeleid heeft inmiddels in het Kunstfort een aantal met name voor beeldend kunstenaars en andersoortige kleinschalige creatieve bedrijven geschikte bedrijfsruimtes opgeleverd. In de nu lopende eerste uitvoeringsperiode van de nieuwe Cultuurnota (t/m 2016) wordt het broedplaatsenbeleid verder verbreed. Bij het zoeken naar leegstaande panden met specifieke potentie voor cultuurbedrijven wordt een verbinding gemaakt met leegstand in kantoren en bedrijven.

Geplaatst op juni 3, 2014, in Uncategorized en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: