Interview Nieuwsblad Haarlemmermeer: Nieuw D66-raadslid Pablo Meegdes:”Ik werk als amateurdj bij het Patronaat Haarlem”

 Image
Vandaag verscheen in Nieuwsblad in Haarlemmermeer het interview dat ik had met journalist Jan van Gondelle

Nieuw D66-raadslid Pablo Meegdes:“Ik werk als amateurdeejay bij het Patronaat Haarlem”

Vijfhuizen – Vanwege het prachtige voorjaarsweer vindt het interview met het nieuwe D66-raadslid Pablo Meegdes (37) plaats in de tuin rondom zijn hoekwoning in een nieuwbouwwijk van Vijfhuizen, op redelijke loopafstand van Het Fort aan de Geniedijk.

De in Haarlem geboren en getogen inmiddels Vijfhuizenaar verkoos in 2010 dit dorp boven een woning in zijn geboorteplaats vanwege de rust en ruimte. Maar als tegenpool staat hij op gezette avonden als deejay in het drukke Patronaat, hèt poppodium van Haarlem, zijn favoriete plaatjes te draaien en een muziekquiz te verzorgen.

Aanstaande augustus wordt Pablo trouwens voor het eerst vader en daar verheugen echtgenote Renée, werkzaam in de jeugdzorg, en hij zich enorm op: “Dat geeft toch weer een andere dimensie aan het leven en met een kleintje erbij wordt het hier in huis vast wel luidruchtiger neem ik aan.”Na het Kennemer Lyceum koos hij destijds voor de studie Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden en ging hij daarna aan het werk. Eerst bij het Commissariaat voor de Media en de afgelopen jarenbij Kabelraden.nl, het landelijk steunpunt voor programmaraden.

Podium Duycker
Als afronding van zijn studie liep hij enige tijd stage in het Europees Parlement te Brussel waar hij de medewerker van CDA-parlementslid Hanja Maij – Weggen werd: “Ik heb daar toen ook mijn scriptie over geschreven in het kader van de Europese Wet Openbaarheid van Bestuur. Die stage was min of meer het begin van een meer dan gemiddelde belangstelling voor de politiek. Ondanks het feit dat ik mijn stage in CDA-sfeer doorliep was dat niet aanleiding voor mij om na mijn studie voor deze partij te kiezen. De christelijke waarden zijn zondermeer belangrijk maar ik voel meer voor de sociaalliberale waarden. Mijn keuze was al snel gemaakt want D66 staat het dichtst bij mij gelet op de doelstellingen en uitgangspunten die deze partij huldigt. Dus werd ik er lid van, werd ik politiek actief in de afdeling Haarlem en hoopte ik dat ik daar ooit nog eens als raadslid zou mogen fungeren.  Ik stond op een gegeven moment op plek acht op de kandidatenlijst voor de verkiezingen in 2010 maar omdat mijn vrouw en ik driftig naar een ander huis op zoek waren, en uiteindelijk in Vijfhuizen gingen wonen, ging ik van de lijst af. Dit dorp is uiterst gezellig en wij voelen ons steeds meer Haarlemmermeerders. Om uit te gaan is Podium Duycker voor mij favoriet omdat ik zelf ook in de muziekprogrammering zit. Nee, ik bespeel geen instrument en op de piano die hier in de woonkamer staat speelt Renée.”

 Deejay
Het nieuwe raadslid had een belangrijke pré in de polder om op de D66-kandidatenlijst 2014 te komen gezien zijn politieke ervaringen in Haarlem en zijn kandidatuur daar destijds: “Ja, dat klopt. Dat was best een voordeel. Ik heb hier geruime tijd meegelopen en achter de schermen meegewerkt aan met name de communicatie binnen de vorige fractie en hoe extern te communiceren. Ik stond op plaats vier van de kandidatenlijst en ben blij dat wij nu met zes fractiegenoten voor D66 in de Gemeenteraad zitten. Mijn devies is dat politici zichtbaar moeten zijn en aan inwoners moeten uitleggen waarom zij bepaalde besluiten hebben genomen. Dat ga ik dan ook de komende vier jaar bewerkstelligen. Participatie is belangrijk via sociale media plus ons digitale ledenpanel. Zo is het dossier UMTS-masten daarin een goed voorbeeld want het betreft bezorgde inwoners alsmede mensen die een goed telefoonbereik willen hebben.”

Naast werk en politiek hecht de Vijfhuizenaar, die in een hybride auto rijdt en door intimi wordt omschreven als open, energiek, communicatief en maatschappelijk betrokken, ook aan een creatieve en muzikale invulling van zijn vrije tijd: “Ik ben actief in het Patronaat in Haarlem, een van de grootste poppodia in ons land. Daar treden grote internationale en Nederlandse artiesten op. Met enkele vrienden organiseer ik daar een popquiz en draai ik platen. En bij mooi weer hardloop ik in de polder. Maar voorlopig staat de politiek centraal. Ik hoop er vier zinvolle jaren in te beleven en mij in te zetten voor de inwoners.”

Geplaatst op mei 14, 2014, in Uncategorized en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: