Vragen over het Kinderpardon

AfbeeldingIk heb schriftelijke vragen gesteld aan de burgemeester en het college over het Kinderpardon. Staatssecretaris Teeven maakte onlangs bekend hoeveel kinderen en gezinsleden hij een verblijfsvergunning heeft gegeven op basis van het Kinderpardon. Driehonderd kinderen blijken niet in aanmerking te komen  voor het Kinderpardon. Reden: de kinderen vallen niet onder rijks- maar onder gemeentelijk toezicht. Dit vinden wij onterecht. Overheid is overheid: het zou in dit geval niet mogen  uitmaken of dit nu Rijk of gemeente is. Een aantal burgemeesters heeft het initiatief genomen om  handtekeningen te verzamelen onder collega-burgemeesters. Doel: de staatssecretaris  oproepen de afgewezen aanvragen voor het Kinderpardon opnieuw te bekijken. Wij hopen dat de burgemeester van Haarlemmermeer dit ook wil doen. De VNG steunt  dit initiatief.  (Bron: VNG http://t.co/oW9riQLvGx)
Zie ook deze uitzending van Pauw en Witteman waar het onderwerp uitgebreid besproken wordt. 

Daarom  heb ik namens D66 de volgende vragen gesteld:

  1. Is uw college op de hoogte van het standpunt van het VNG met betrekking tot het kinderpardon?
  2. Wat is het  standpunt  van de Burgemeester en het College in deze?
  3. Verblijven er kinderen in Haarlemmermeer die buiten het kinderpardon vallen, maar wel onder toezicht zijn van de gemeente Haarlemmemeer? Zo ja, om hoeveel kinderen gaat het en hoe gaat de burgemeester hier in de uitvoering mee om?
  4. In de berichtgeving staat dat ‘een aantal burgemeesters het initiatief genomen hebben handtekeningen te verzamelen onder collega-burgemeesters’. Heeft de burgemeester dit initiatief gesteund door dit mede te ondertekenen? Zo nee, gaat de burgemeester dit alsnog doen?

Geplaatst op mei 9, 2014, in Uncategorized en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: