Kieskompas en Stemwijzer zijn online

Image

Sinds deze week zijn het kieskompas en stemwijzer online.  Dit zijn hulpmiddelen, zodat kiezers kunnen bepalen op welke partij ze kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.  Het idee is dat door 30 stellingen kiezers beter inzicht krijgen hoe de verschillende partijen denken over verschillende onderwerpen. Hier wordt door veel kiezers gebruik van gemaakt om zich te informeren over de verschillende standpunten van de partijen in de lokale gemeente. 
Het grote probleem is echter dat zaken waar partijen het over eens zijn niet verschijnen in de kieshulpen. Daarnaast wordt er niks gedaan met een stelling als dat wij/D66 voor beter onderwijs zijn. Terwijl blijkt dat D66 er voor gezorgd heeft dat er 650 miljoen extra per jaar voor onderwijs beschikbaar is.
Een ander nadeel van deze hulpen is het “gratis bier” principe. Immers  partijen kunnen zeggen dat zij ergens meer geld voor willen uitgeven, maar hoeven niet te vermelden waar ze dan op gaan bezuinigen. Ook de uitleg waarom partijen voor of tegen een stelling zijn, zijn pas zichtbaar als mensen het aanklikken. Als je echt wil weten waar partijen voor staan lees dan vooral de verkiezingsprogramma’s. Het verkiezingsprogramma van D66 Haarlemmermeer staat hier 

Het is mooi om te zien dat D66 Haarlemmermeer de meest progressieve partij van Haarlemmermeer is en precies in het midden staat.
 Image
Doe hier het kieskompas en de stemwijzer. Ik ben benieuwd wat er bij jullie uitkomt. 

 

  

Geplaatst op februari 21, 2014, in Uncategorized en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: